[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Glatte og isete veger er ikke bare et problem for trafikken. Også våre firbente venner trenger litt ekstra omtanke før de sendes ut på sne og is. Salt kan gjøre hunden akutt halt. Noen ganger stopper hunden opp og vil ikke gå i det hele tatt.

Salt
Om vinteren salter Statens vegvesen vegene så det skal bli mindre glatt. I byene er det vanlig å salte også på fortauene. Salt tørker ut tredeputene til hunden. Dette kan gi tørre og såre poter. Dersom hunden har små sprekker i tredeputene, vil det svi veldig når det kommer salt i såret. Sprekkene kan være så små at de ikke er synlige, men likevel gjøre hunden stokk halt. Typisk atferd når hunden plages av salt er plutselig halthet på tur. Noen ganger vil hunden gå på tre ben. Andre ganger kan det se ut som den ikke vil sette noen ben i bakken, som om den går på glødende kull. Hunden vil slutte å halte når man får vasket ut saltet. I mange tilfeller er det nok å gå på ren snø. Dersom hunden har større sprekker kan man bade potene i mildt grønnsåpevann.

Prøv i størst mulig grad å unngå at hunden går på salte veger. Gå heller i grøftekanter og på usaltede steder. Dersom du bor slik at det ikke er mulig bør hunden bruke sokker når det er nysaltet. Idomin er en mykgjørende salve som kan smøres på tredeputene før man går ut. Den fås kjøpt reseptfritt på apoteket.

Klipp klørne
Det er ekstra viktig å klippe klørne om vinteren. Når det er snø slites klørne mindre. Lange klør øker risikoen for å brekke eller rive av klørne. Typiske steder for slike skader er hunder som har løpt på skareføre eller gått på metallrister som de som f.eks. er utenfor butikker, på overganger på togstasjoner, osv.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]